Ta med cykel ombord på segelbåten

Med en cykel ombord kan du ta en paus från vågorna och enkelt utforska omgivningarna på land när du gör dina strandhugg.

Modellval

Vilken cykelmodell du ska välja är helt upp till dina preferenser och behov. En traditionell dam- eller herrcykel är både enkel att sköta och funkar perfekt i miljöer med bra vägar eller stigar.

För träning

Vill du få upp flåset och använda cykeln för mer aktiv träning så kan det kanske vara intressant att fundera på till exempel en city-hybrid eller en racer. En mountainbike kan också vara ett alternativ om du vill förbereda dig för alla typer av terräng.

Elcykel

Som seglare är ju vinden ett uppskattat väderinslag men det är kanske mindre kul när man sitter på cykelsadeln och ska bestiga uppförsbackar i rak motvind! Oavsett vilken cykelmodell du är ute efter så finns det nästan alltid ett elcykel-alternativ. Tänk på att elcyklar i dagsläget inte ingår i allemansrätten.

Hopfällbart

Kanske är det inte förutsättningarna för själva cyklandet som styr ditt modellval utan snarare utrymmet på din segelbåt. Har du det till exempel lite trångt så kan en vikbar hoj vara en möjlig lösning.

En frihet

Vilka behov du har är individuellt och det finns olika alternativ. Vad du än väljer så är cykel alltid en frihet!