Bekväma solglasögon ombord på segelbåten

Vare sig du är ute till havs och seglar på sommaren eller om du är på land och åker snöskoter på vintern är solglasögon viktigt. Solen bländar starkt på sommaren och det är lätt att bli snöblind på vintern.

För att du ska kunna röra dig fritt och i hög fart som det kan gå på segelbåten är det viktigt att du har bekväma solglasögon. Först och främst kommer bekvämligheten. Hand i hand med bekvämligheten går funktionaliteten. Du behöver kunna skydda dig mot farligt UV-ljus och samtidigt behöver glasögonen sitta kvar på ditt ansikte.

Att tänka på när du köper solglasögon

Börja med att mäta ditt ansikte för att se vilken typ av storlek du ska ha. Även om de flesta solglasögon bara har en storlek kan det vara bra för att veta vilka solglasögon som faktiskt passar dig. Du mäter ditt ansikte för solglasögon genom att möta från tinning till tinning.

Du tar sedan måtten och jämför med solglasögonens mått som du spekulerar att köpa. Om solglasögonens mått är alldeles för långa för ditt ansikte bör du titta på ett par solglasögon som är mindre.