Låt inte solbrännan förstöra dagen

När du vistas på sjön är det mycket att tänka på, inte minst om du själv styr skutan. Kom ihåg att ta hand om din hud när du exponeras för solens strålar!

UV-strålar som skadar

Glöm inte bort solens effekt på den mänskliga huden. Se till att inte bränna dig när strålarna är som starkast, speciellt under årets hetaste månader. När huden exponeras alltför mycket av sol åldras den i förtid. Dessutom ökar risken för cancer, något vi givetvis vill undvika!

Välj rätt skydd

Kom ihåg att den dyraste solkrämen inte alltid är det bästa. Se till att inte förblindas av priser och recensioner, vanligtvis är det bäst att testa sig fram själv. Handla på nätet och hitta de bästa priserna och även ett brett sortiment!

Håll koll på utgångsdatum

Många hygienprodukter har, likt livsmedel, ett bäst-före-datum. Det är viktigt att förhålla sig till detta då kroppen kan reagera negativt på utgångna produkter. Känner du klåda eller obehag efter applikation? Undersök då om produkten har gått ut, alternativt om den innehåller parfym som kan irritera huden.

Kvantitet är nyckeln

Genom att applicera solskydd ofta säkrar du det bästa skyddet. Likt andra hygienprodukter försvinner de från huden och det är då bra att applicera på nytt. Applicera hellre för mycket än för lite!