Ta kalaset till sjöss

Varför hålla er på land för att fira något stort eller någons födelsedag? Ta istället med er båten ut och gör hela dagen till en upplevelse och ett firande i särklass!

För barn

Om ni ska fira barnets födelsedagskalas på båten eller ta båten till en ö behöver ni köpa in lite prylar som underlättar firandet. Så klart ska alla ha varsin flytväst, om barnet vill ta med en kamrat eller två måste du påminna deras föräldrar att barnet behöver en flytväst om de ska åka med på båten. Även om ditt barn har varit med på sjön förut kan de glömma reglerna när de är uppspelta. Gå igenom för alla barn vilka regler som gäller på båten, säkerheten först och kalaset sen!

Lättpackat fika

Ta med fika och tillbehör som är lätt att packa. En gräddtårta är inte lätt att transportera hel, speciellt i en båt. Istället kan du ta med muffins och grädde eller frosting i en spritspåse. Du kan spritsa frostingen på muffinsen innan servering och städningen blir minimal. Saft kan blandas i förväg och en kycklingsallad till middag kan du ordna hemma innan ni åker.

Dekorera

Eftersom en båt har begränsat utrymmet är det svårt att dekorera. Med ballonger och girlanger. Om ditt barn är inne i en prinsessfas kan du köpa produkter med prinsesstema som du kan servera maten och fikat på. Det är lättare att handskas med papptallrikar och plastmuggar på en båt än riktigt porslin. Efter fikat viker du bara ihop tallrikarna och sopsorterar utan att det tar onödig plats.