Åka på fisketur – har du fiskelycka?

Sommaren är till för fiskeälskarna! Det är dags att börja binda flugor och kolla över fiskelådan. 

Fiskekort

Kom ihåg att alltid köpa fiskekort när du ska ge dig ut. På fiskekort.se hittar du information om var du kan köpa eller köpa det direkt på nätet. Se över vilka fredningsområden som finns och vilka restriktioner dessa har. På en del platser råder fiskeförbud medan fiskarna leker eller så får du bara använda vissa redskap som inte är ämnade för att fånga arterna som är skyddade. I allmänt vatten får du fiska utan fiskekort men enskilt vatten kräver tillstånd.

Bunkra upp

Även en veteran kan få bottennapp. Fiskar du vid lågt vatten eller nära stranden kommer du onekligen att fastna både i det ena och det andra. På jakto.se kan du köpa extra drag för en billig slant så du inte står utan drag efter bara några kast. Se till att du har extra linor och vassa knivar. Planerar du att fånga och släppa tillbaka behöver du passade verktyg för att ta bort draget utan att skapa onödigt lidande för fisken.

Hitta ditt fiskehål

Med båt tar du dig överallt och allmänt vatten är så klart lockande. Du har fritt fiskeutrymme och behöver inte betala för att fiska där. Men på de mindre sjöarna får du se mer av naturen och kan hitta de små sötvattenfiskarna såsom lake och nors, de som smakar så gott på grillen. Om du inte orkar leta genom all information om fiskedrag kan du fråga om råd på ett forum eller prata ihop dig med fiskekompisarna. Nästan alla har ett eget fiskehål som de älskar.