Allt du behöver för din båt

Båtsäsongen är runt hörnet och är du som de flesta båtägare kan du inte vänta att komma ut på sjön. Men innan du kastar loss är det viktigt att ha med allt du behöver ombord. Att vara förberedd kan trots allt betyda skillnaden mellan en rolig dag på sjön och en mardröm strandsatt till havs.

Navigering är A och O

Först och främst behöver du ett sätt att navigera. Oavsett om det betyder ett GPS-system eller en gammaldags karta, se till att veta vart du ska och hur du tar dig dit. Det är också en bra idé att kolla väderprognosen innan avfärd så du är beredd på eventuella stormar som kan komma din väg.

Om olyckan är framme

Naturligtvis behöver du också en del förnödenheter ombord i händelse av en nödsituation. En första hjälpen-låda är alltid en bra idé, liksom några grundläggande verktyg som en skruvmejsel och en tång. Och glöm inte solkrämen! Ingen vill fastna på en båt utan skydd mot solens skadliga strålar.

Genom att följa dessa enkla tips kan du vara säker på att ditt nästa båtäventyr blir säkert och roligt för alla inblandade. Kolla här för att checka av allt från din lista så du snabbt kan komma ut på vattnet.